Week van de afvalophaler

Deze week is het week van de afvalophaler en recyclageparkwachter. Elke dag gaan meer dan 50 werknemers bij de afvaldienst IDM door weer en wind om onze straten proper te houden en het afval in te zamelen en te recycleren!

Een tijdje geleden ging ik eens mee op ronde en vorige maand hielp ik bij de inzamelactie van klein elektro op het containerpark. Dat was een hele ervaring! Ik stond die dag op om 5u15 – dit doen ze elke dag, om de ochtendspits te vermijden – en ging mee op ronde met de werkmannen en werkvrouwen. We maakten maar liefst 666 containers leeg, goed voor maar liefst 8 512 kg afval. Mijn collega’s en ik moesten op heel wat zaken letten: alert blijven voor het verkeer, geen vuilnisbakken vergeten, de bakken aan de juiste woning te plaatsen… Kortom: je moet er ook je hoofd bij houden! Bedankt voor de vermoeiende, maar leuke ervaring!

Zet jij deze week de afvalophalers en recyclageparkwachters mee in de bloemetjes? Toon je waardering voor het belangrijke werk dat ze doen door een gekleurd lint aan je vuilniszak of afvalcontainer te hangen. Of laat je kinderen de leuke tekening van Kamagurka inkleuren!