Hoe geldig stemmen?

Stembiljet verkiezing Vlaams parlement - kieskring Oost-Vlaanderen

Op 9 juni gaan we naar de stembus voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. Er zijn een paar zaken waarmee je rekening moet houden om geldig te stemmen. Wanneer er in jouw gemeente per computer wordt gestemd, kan je geen ongeldige stem uitbrengen. Je mag stemmen voor Open Vld door bovenaan het bolletje te kleuren, of door voor één of meerdere kandidaten op eenzelfde lijst te stemmen. Je mag op zoveel kandidaten stemmen als je wil, zolang je maar binnen dezelfde partij blijft. Let daar dus zeker goed voor op wanneer jij met potlood en papier moet stemmen.

Je vindt mij op de Vlaamse lijst (de roze stembrief), in de tweede kolom onder lijst 3 (Open Vld) op de derde plaats. Je zou mij dus een groot plezier doen door zeker ook aan mij een voorkeurstem te geven.

Sarah Poppe vind je op de federale lijst, dat is de witte stembrief, ook in de tweede kolom onder lijst 3 (Open Vld), helemaal onderaan.

Tenslotte ontvang je ook nog een blauwe stembrief, dat is voor de Europese verkiezingen. Geef daar zeker ook je stem aan lijst 3 (Open Vld Renew EU).

In onderstaande video laten we je nog even zien hoe je geldig kan stemmen op de drie lijsten.