Over

Marketing
Ondernemer HR-bedrijf
Moerbeke
Voormalig burgemeester
Federaal Volksvertegenwoordiger

In 2012 kreeg jonge lijsttrekker Robby De Caluwé in de Wase gemeente Moerbeke het vertrouwen van de kiezer. Maar liefst de helft van de inwoners stemden toen op de liberalen, goed voor een absolute meerderheid. Het levert de gemeente vandaag titel van de meeste liberale gemeente van Vlaanderen op. Het was geen eenmalig succes want ook in 2018 kon Robby dankzij zijn liberaal project nog meer kiezers voor zich winnen.

 

Robby De Caluwé was van 2013 tot begin 2023 fiere burgemeester van alle Moerbekenaren. “Zeg maar Robby” horen de inwoners hem vaak zeggen, waarmee hij aantoont dat hij tussen de mensen staat en elk probleem van iedere burger ter harte wil nemen. De afgelopen jaren realiseerde hij onder meer de afbouw van de gemeentelijke schulden met 30% en zorgde hij mee voor een nagelnieuw schoolgebouw met CO2-meters voor de gemeentelijke basisschool.

 

De liberale waarden van betrokkenheid, vooruitgang en kansen in zijn gemeente, wil Robby voor alle Belgen realiseren. In 2019 kreeg Robby het vertrouwen van de Oost-Vlaamse kiezer om hen te vertegenwoordigen in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Robby is geen roeper of tafelspringer in het parlement, hij houdt niet van het dramatische karakter of de sloganeske politiek zonder inhoud. Daarentegen is Robby een echte dossiervreter en harde werker. Authenticiteit, betrouwbaarheid en rechtvaardigheid draagt hij hoog in het vaandel.

 

Over de partijgrenzen heen tracht hij andere politici te overtuigen. Met succes. Zo werd op zijn initiatief de wilsverklaring euthanasie onbeperkt geldig in tijd, zorgde hij ervoor dat ex-kankerpatiënten opnieuw een verzekering gewaarborgd inkomen zullen kunnen afsluiten en werd het zorg- en verpleegkundigen statuut verbeterd. Als lid van de Kamercommissie Gezondheid drukte hij deze legislatuur stevig op de coronacrisis. Voorts wil hij zich blijven inzetten voor Gelijke Kansen voor iedereen, onder meer wil hij draagmoederschap wettelijk mogelijk maken voor (holebi)koppels en wil hij de discriminatie tegengaan. Naast de inzet voor de Volksgezondheid en de LGBTQI-gemeenschap richt hij zich op de ethische dossiers waarbij hij euthanasie voor mensen met vergevorderde dementie mogelijk wil maken. 

 

Robby heeft een enorme drijfveer en ondernemingszin. Na zijn studie Bedrijfsmanagement, optie Marketing aan de Hogeschool Gent, heeft hij een groot ondernemersnetwerk opgebouwd en zijn eigen Human Resources bedrijf opgericht.

 

Omdat er ook op vlak van gezondheidspreventie, zorg voor senioren en gehandicapten, … nog veel werk is, wil Robby zijn opgebouwde expertise in het federaal parlement de volgende legislatuur in het Vlaams parlement inzetten.

Foto_1
Robby_bts_low-23