Robby De Caluwé is kandidaat voor het partijbestuur van Open Vld

67373952_1059925217550518_6789975534106312704_o

Volgende week, meer specifiek tussen 18 en 22 mei, kiezen de leden van Open Vld een nieuwe nationale voorzitter en een nieuw partijbestuur. Omwille van de coronacrisis zijn deze interne verkiezingen van Open Vld verplaatst van eind maart naar mei. Burgemeester van Moerbeke en Kamerlid Robby De Caluwé stelt zich kandidaat voor het partijbestuur. Via een elektronische of telefonische stemming kunnen alle leden van de partij een nieuwe voorzitter en 20 leden voor het nationale bestuur kiezen. Er worden geen fysieke stemlocaties voorzien wegens de coronamaatregelen.

Het partijbestuur van Open Vld bestaat uit de partijvoorzitter en twintig leden die door de leden in één stemronde verkozen worden in één grote kieskring. In het partijbestuur worden de ideologische, inhoudelijke koers van de partij bepaald. Politicus Robby De Caluwé stelt zich kandidaat voor het partijbestuur. Hij is sinds 1996 actief binnen de partij Open Vld, eerst als gemeenteraadslid en intussen al 7 jaar als burgemeester van de landelijke gemeente Moerbeke-Waas. In 2018 bekleedde De Caluwé het voorzitterschap van Open Vld regio Gent-Eeklo en sinds mei 2019 is hij verkozen tot federaal volksvertegenwoordiger.

Robby De Caluwé wilt in het partijbestuur meewerken aan een nieuwe koers voor zijn partij: “Meer dan ooit willen onze leden een consequente liberale partij. Ik wil in het partijbestuur meer focus op een veilige samenleving, een goede gezondheidszorg en ik wil er terug een hoofdzaak van maken dat elke individu vrij is om zélf autonome beslissingen te maken over zijn of haar leven. Laten we samen terug fier zijn om liberaal te denken en zijn!”.

Volgens De Caluwé kan kandidaat-voorzitter Egbert Lachaert de politieke partij opnieuw laten floreren: “Met Egbert als voorzitter is er in Vlaanderen toekomst voor onze liberale partij. Ik geloof dat hij diegene is die onze partij terug een consequent liberale koers kan laten varen. Hij kent zijn dossiers en pakt de zaken inhoudelijk aan. Hij staat voor de liberale kernwaarden zoals vrijheid, ondernemerschap en sociale welvaart en gaat ook complexe thema’s als veiligheid en migratie niet uit de weg.” Robby De Caluwé geeft zijn vertrouwen aan runningmate Lachaert: “Egbert is vorig jaar verkozen tot beste parlementslid van België. Hij is iemand die nieuwe talenten en de jeugd kansen geeft, iemand die anderen kan laten groeien. Hij heeft de energie en de aantrekkingskracht om opnieuw mensen naar onze partij toe te halen”.

Vanaf maandag 18 mei 10 uur kunnen alle stemgerechtigde leden stemmen voor een kandidaat-voorzitter en de kandidaten voor het partijbestuur. De (eerste) stemronde duurt vijf dagen tot vrijdag 22 mei 12u. De stemming gebeurt digitaal via www.openvldverkiezingen.be aan de hand van een omroepbrief met code (nieuwste versie). Door de coronamaatregelen zullen geen fysieke stemlocaties worden ingepland, leden zonder internettoegang kunnen hun stem telefonisch uitbrengen. Leden kunnen bellen naar het nummer 0800/18.888 van 9u tot 17u op 18, 19 en 20 mei en op vrijdag 22 mei van 9u tot 11u50. In Moerbeke wordt er extra hulp voorzien voor leden: ze kunnen mailen naar info@robbydecaluwe.be, ze houden best de facebookpagina van Open Vld Moerbeke in de gaten of kunnen bellen naar voorzitter Peter De Bock op het nummer 0473 30 56 53.

De resultaten van de stemronde zullen op vrijdag 22 mei in de namiddag bekendgemaakt worden. Behaalt geen enkele kandidaat-voorzitter een absolute meerderheid van de stemmen, dan volgt een tweede stemronde van vijf dagen. De tweede ronde start op maandag 25 mei om 10u en loopt tot 29 mei om 12u.