Op 26 november vindt het containerparkconcert van Jonas Van Geel en Koen Wauters plaats in Moerbeke-Waas

Presentatrice Frances Lefebure van het VTM-programma Make Belgium Great Again maakte enkele weken geleden bekend dat Moerbeke-Waas de grote winnaar is van de inzamactie van klein elektro. De gemeente wint een containerparkconcert van Jonas Van Geel en Koen Wauters, dat zal doorgaan op dinsdagavond 26 november om 19 uur. Het concert vindt plaats op het containerpark en alle Moerbekenaars zijn welkom. De gemeente vraagt om zoveel mogelijk met de fiets of te voet te komen.

Vorige maand deed presentatrice Frances Lefebure van het VTM-programma Make Belgium Great Again een oproep aan alle Vlaamse steden en gemeenten om zoveel mogelijk klein elektro in te zamelen voor het goede doel Rode Neuzen Dag. Annick Maes, woordvoerder van de afvalophaaldienst IDM, duidt op het belang van de inzamelactie: “Hierdoor worden schaarse grondstoffen gerecycleerd en stort Recupel een bedrag aan het goede doel per ingezamelde kilogram klein elektro”.

Ook de gemeente Moerbeke-Waas riep haar inwoners op om in die week zoveel mogelijk klein elektro te verzamelen. Op de slotdag van de week werd een evenement in het containerpark georganiseerd, waarbij een DJ voor sfeer zorgde en er gratis soep was voor alle Moerbekenaars die hun klein elektro inzamelden. Ook burgemeester Robby De Caluwé en schepenen Koen Mertens, Sarah Poppe en Stijn De Schepper waren aanwezig om de Moerbekenaars hun klein elektro te helpen uitladen. Burgemeester Robby De Caluwé getuigt: “Heel wat Moerbekenaars zijn afgezakt naar het containerpark, ze hebben ontzettend veel kilogram klein elektro ingezameld. Het was mooi om te zien dat mensen zich inzetten voor Rode Neuzen Dag. Zo zorgen we er samen voor dat de mentale gezondheid van jongeren verbeterd wordt. Bovendien organiseerden we een bijkomende actie. Ik ging namelijk het gras maaien bij het gezin dat het meeste aantal klein elektro kon inzamelen. De winnares, dat was Christine van Velt Samentuin Koudenborm, die maar liefst maar liefst 320 kg inzamelde.”

Zowel AVS als VTM, met presentatrice Frances Lefebure, kwamen op de slotdag langs naar het containerpark. VTM schreef een wedstrijd uit waarbij de gemeente die het meeste aantal kilogram per inwoner klein elektro kon inzamelen, een containerparkconcert van Jonas Van Geel en Koen Wauters kon winnen. Na een week wachten op de resultaten, riep presentatrice Frances in het zondagavondprogramma Make Belgium Great Again Moerbeke-Waas uit tot grote winnaar, de kleine gemeente zamelde maar liefst 4 ton klein elektro in. Burgemeester De Caluwé reageert tevreden: “Dat de Moerbekenaars veel klein elektro inzamelden, dat konden we al aan de lijve ondervinden op de slotdag. Maar dat de Moerbekenaars het meeste aantal klein elektro kon inzamelen van àlle steden en gemeenten in Vlaanderen, dat hadden we nooit durven dromen. Het concert is de kers op de taart voor onze inwoners.”

Het containerparkconcert vindt plaats op dinsdag 26 november om 19 uur in de Damstraat 219. Alle inwoners van Moerbeke-Waas worden toegelaten, kinderen zijn ook welkom, onder begeleiding van een volwassene. Dieren worden niet toegelaten. De deuren gaan open om 18 uur, de plaatsen zijn beperkt, dus op tijd komen is de boodschap. De gemeente roept op om met de fiets of te voet te komen, omdat er geen extra parkeerplaatsen kunnen worden voorzien. Er is een fietsparking aan de ingang van het recyclagepark. In de Damstraat geldt er die avond een parkeerverbod en is er éénrichtingsverkeer gaande van het rondpunt richting Heirweg.