Moerbeke zoekt vrijwillige contactopspoorders

De grote stijging van het aantal coronagevallen zet onze zorg, economie en onderwijs onder druk. Burgemeester Robby De Caluwé “Een belangrijk instrument om deze crisis aan te pakken is contactopsporing. Omdat de centrale contactopsporing door de stijging van het aantal besmettingen ondersteuning nodig heeft, starten de lokale besturen van de eerstelijnszones van het Waasland binnenkort met lokale contactopsporing.” 

Via contactonderzoek proberen de lokale besturen op een snelle en efficiënte manier bij personen die positief testen, hun contacten en dus mogelijke besmette burgers in kaart te brengen.  Daarnaast willen ze ook ondersteuning bieden aan mensen die positief getest zijn en mogelijks ziek thuis zijn. “Daarom zoeken we ook voor Moerbeke vrijwilligers die het team lokale contactopsporing kunnen versterken.”

Als contactopspoorder word je ingeschakeld bij het identificeren, bevragen en adviseren van personen die positief werden getest  op COVID-19.  Als vrijwilliger ben je bereid om minimaal een halve dag per week te werken. In overleg zullen de dagen en de uren waarop je wil werken worden afgesproken.

Meer informatie via https://www.moerbeke.be/word-vrijwilliger-contactopsporing of neem contact met het aanspreekpunt voor vrijwilligers van het coördinatieteam via lotte.verbeke@sint-niklaas.be of bel naar 0470 18 25 78.