Kamerlid Robby De Caluwé nam deel aan de Voka zomerstage bij KPMG Belgium

Burgemeester van Moerbeke en federaal volksvertegenwoordiger Robby De Caluwé kreeg dankzij Voka de kans om een dag stage te lopen in één van de grootste bedrijven van België, KPMG. Robby De Caluwé over het initiatief: “De Voka Zomerstages hebben als doel om de samenwerking tussen beleidsmakers en bedrijven te bevorderen. Het is een interessante en leerrijke ervaring om te weten wat er zich effectief op de werkvloer afspeelt.”

 

Robby De Caluwé is politicus en een gewezen ondernemer die tot vorig jaar een eigen HR-bedrijf had. “Ik kijk tevreden terug op mijn stage. Het was een heel unieke ervaring om als gewezen ondernemer in contact te komen met een bedrijf die behoort tot de Big Four. CEO Koen Maerevoet lichtte toe dat het bedrijf zich specialiseert in belastingdiensten, audit, adviesdiensten en accountancy in meer dan 150 landen. Het was een enorm interessante stage- en studiedag.”

 

KPMG België moest een snelle omschakeling maken door de komst van het coronavirus. De Caluwé licht toe: “Het bedrijf maakte van de eerste dag de switch naar thuiswerk. Naast het investeren in het opleiden van het personeel, hecht het bedrijf veel waarde aan HR. Zo hebben ze bijvoorbeeld een project uitgewerkt om hun werknemers, via een beloningssysteem, samen aan het sporten te krijgen tijdens de coronaperiode”.

De volksvertegenwoordiger en het bedrijf hebben ten slotte ideeën uitgewisseld. De Caluwé geeft enkele voorbeelden: “CEO Koen Maerevoet gaf een uiteenzetting over hoe het bedrijf een betere doorstroming van vrouwen aan de top probeert te krijgen. Hiernaast zetten ze in om jongeren te betrekken bij hogere beslissingen in het bedrijf via het ‘Young Board”, waar jonge werknemers kunnen toetreden en ook projecten uitwerken. Ook de toelichting over de ‘people services’ waarbij het bedrijf inzet op flexibele (groene) mobiliteit en het platform waarbij de werknemer zelf zijn of haar loon kan samenstellen, zijn innovaties die ik steun”.