Jongeren kunnen opnieuw coronaproof studeren in de bibliotheek van Moerbeke

In de maand december zijn scholen, scholieren en studenten op zoek naar extra ruimte. Omdat niet iedereen de luxe heeft om thuis over een stille leerruimte te beschikken, zijn publieke studeerruimtes meer dan welkom. De gemeente Moerbeke richt daarom een stille studeerruimte in de bibliotheek in. Burgemeester Robby De Caluwé en Schepen Sarah Poppe, beide Open Vld, lichten hun initiatief toe: “Een veilige en rustige studieomgeving is cruciaal voor goede studieresultaten, maar ook voor het mentale welzijn van de studenten. Daarom organiseren we dit jaar een coronaproof editie.” 

 

Tijdens de vorige blokperiode konden studenten in heel Vlaanderen op een veilige manier samen studeren in bibliotheken, sporthallen, dienstencentra, lege kerken, enzovoort. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers“Steden en gemeenten hebben bewezen dat er heel veel mogelijk is. Ook deze blokperiode moeten we creatief nadenken over oplossingen voor studenten die beter in groep studeren of  kansarme kinderen die thuis geen eigen kamer hebben waar ze in stilte kunnen studeren, maar het belangrijkste is dat het veilig gebeurt.” 

 

Ook het gemeentebestuur van Moerbeke organiseert dit jaar het initiatief. Burgemeester Robby De Caluwé bevoegd voor Onderwijs en Schepen van Jeugd Sarah Poppe, beide Open Vld, verklaren waarom: “Elk jaar is er grote vraag van jongeren om samen te studeren. Een goede studieomgeving is cruciaal voor goede studieresultaten maar ook voor het mentale welzijn van de studenten. Het is vooral nodig voor jongeren die thuis geen goede plaats hebben om te studeren. We hebben ervoor gezorgd dat alles coronaproof wordt georganiseerd, zodat de jongeren in een veilige omgeving kunnen studeren.”

 

Studenten kunnen tot 16 december terecht in de bibliotheek van Moerbeke. Het aantal plaatsen is beperkt en inschrijven kan via https://www.moerbeke.be/blok-bib