Gemeente Moerbeke wil de Moerbekenaren horen rond de fusie

Robby banner

Gemeente Moerbeke en stad Lokeren hebben eerder dit jaar aangekondigd dat ze een vrijwillige fusie willen onderzoeken. Eind april gaven de gemeenteraden van Moerbeke en Lokeren hun principiële goedkeuring voor een vrijwillige samenvoeging. De gesprekken en onderzoeken tussen beide besturen zijn hierdoor officieel gestart.

“Waarom fusioneren Moerbeke en Lokeren? Waarom is een goede samenwerking tussen beide besturen niet voldoende? Wat betekent een fusie voor mij als inwoner? Vragen die ongetwijfeld bij onze inwoners naar boven komen en waar we samen een antwoord op willen vormen, zegt burgemeester Robby De Caluwé (Open Vld).”

De komende maanden gaat het bestuur met de inwoners in dialoog rond een mogelijke fusie, zodat de suggesties en bezorgdheden van de inwoners meegenomen kunnen worden. “De mening van de Moerbekenaar telt en bepaalt mee onze toekomst, bekrachtigt de burgemeester.”

In het fusieverhaal staan de inwoners centraal. Antwoorden op vragen zoals ‘Wat is voor jullie belangrijk voor een geslaagde fusie?’, ‘Welke dienstverlening dient in Moerbeke gegarandeerd te blijven?’ of ‘Wat zijn jullie argumenten om niet te fusioneren?’ hoort het bestuur graag tijdens één van de participatiemomenten. Deze buurtmomenten gaan door op maandag 9 mei in Café Benelux (Koewachtsteenweg 40), maandag 23 mei in het Buurthuis Kruisstraat (Weststraat 13) en maandag 13 juni in de bibliotheek (Statiestraat 4). Inwoners zijn telkens welkom om 19u30.

Inwoners met vragen rond deze fusie kunnen terecht op fusie@moerbeke.be. Meer info vind je op www.moerbeke.be/fusie