Directe buffer van 4,5 miljard euro voor bedrijven en zelfstandigen door uitstel van betaling

Er komt een bijkomend uitstel voor betaling voor bedrijven en zelfstandigen. Dat betekent een directe buffer van 4,5 miljard om betalingstermijnen te geven aan bedrijven en zelfstandigen. Ook gezinnen krijgen twee maanden uitstel van betaling voor de personenbelasting.

Heel wat Belgische bedrijven zijn hard getroffen door de strijd tegen tegen het coronavirus. Daarom heeft minister van Financiën Alexander De Croo beslist om uitstel van betalingstermijnen te geven aan bedrijven en zelfstandigen. Dit betekent een onmiddellijke buffer van 4,5 miljard euro om deze moeilijke periode zo goed mogelijk te overbruggen. Ook gezinnen helpen we deze moeilijke periode te overbruggen en krijgen twee maanden uitstel van betaling voor de personenbelasting.

Concreet: de betalingstermijnen voor btw en bedrijfsvoorheffing worden met 2 maanden verlengd. Uitstel van betaling betekent dat men later kan betalen en dat de fiscus geen nalatigheidsinteresten en geen boetes int. Indien dit bijkomend uitstel niet afdoende is, kan men met de FOD Financiën bijkomende betalingsmodaliteiten afspreken zoals een afbetalingsplan en geen toepassing van nalatigheidsinteresten.

Ook de betalingstermijnen van de aanslagbiljetten van de vennootschapsbelasting, personenbelasting, rechtspersonenbelasting en belasting niet-inwoners worden met 2 maanden verlengd.

Meer informatie: https://financien.belgium.be/nl/Actueel/18-03-2020-coronavirus-bijkomende-steunmaatregelen