Belastingvoordeel geldt ook voor wie inschrijvingsgeld geannuleerde kampen in paasvakantie niet terugkrijgt

Wie het inschrijfgeld van jeugdactiviteiten voor de paasvakantie (bijvoorbeeld kampen of andere opvanginitiatieven) niet terugvraagt, zal nog steeds kunnen rekenen op een belastingvermindering. 

Omdat veel jeugdorganisaties in financiële problemen zouden komen door de afgelasting van activiteiten, riep minister Dalle samen met de jeugdorganisaties ouders op om zoveel mogelijk solidariteit te tonen en inschrijfgeld, indien mogelijk, niet terug te vragen. Deze vorm van solidariteit wordt nu ook fiscaal ondersteund.

Vorige week besliste de Vlaamse regering in overleg met de jeugdsector om alle activiteiten in de paasvakantie te annuleren door de coronacrisis. Voor veel jeugdorganisaties betekent dit een flinke financiële opdoffer. Net daarom werd aan ouders gevraagd om solidariteit te tonen. Voor wie dat financieel mogelijk is, wordt gevraagd om het inschrijfgeld niet terug te vragen. Anders dreigen de organisaties in financiële problemen te komen.

De belastingvermindering, waar ouders van kunnen genieten voor vrijetijdsinitiatieven en kinderopvang (voor kinderen jongeren dan 12 jaar en jongeren met een beperking jonger dan 18 jaar), blijft gelden, ook wanneer de kampen niet doorgaan. Voorwaarde is wel dat de ouders het inschrijfgeld niet terug hebben gekregen.