Vrijwilligersplatform Moerbekehelpt

Vandaag lanceerde gemeente Moerbeke het vrijwilligersplatform Moerbeke Helpt naar het voorbeeld van Leuven Helpt. Vrijwilligers en hulpbehoevenden kunnen zich voortaan digitaal aanmelden via www.moerbeke.be/moerbekehelpt. Alle senioren van 70+ krijgen bovendien een belletje, of een brief in de bus voor wie we niet kunnen bereiken. Niet iedereen heeft de kans zich digitaal aan te melden, een kort telefoontje met de vraag of alles goed gaat kan voor mensen die hulp nodig hebben een wereld van verschil maken. 

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben een grote impact op veel mensen. Vooral de kwetsbare groepen, zoals ouderen en mensen met een zwakke gezondheid kunnen vaak hulp gebruiken. Tegelijkertijd zijn veel Moerbekenaren vandaag al in de weer als vrijwilliger. Om iedereen zo goed mogelijk te helpen, hebben we het centraal platform Moerbeke Helpt opgestart. Zo kunnen we vraag en aanbod op elkaar afstemmen en voor zo veel mogelijk mensen iets betekenen. In deze tijden is een solidair gebaar heel veel waard. Met dit platform kunnen we dat actief en ten volle ondersteunen.

Boodschappen doen voor een oudere buur, de hond uitlaten, naar de apotheek gaan, maaltijden rondbrengen, brieven schrijven, telefoneren met een oudere persoon die thuis moet blijven of in een rusthuis zit zonder bezoekers… Of heb je zelf nood aan iemand die naar de winkel of de post gaat voor jou, een maaltijd, of een fijne babbel? Gemeente Moerbeke heeft de krachten gebundeld met het Sociaal Huis en een aantal vrijwilligers, in samenwerking met Give A Day.

Op www.moerbeke.be/moerbekehelpt worden alle vragen gebundeld en zie je eenvoudig hoe je kan bijdragen als vrijwilliger. Mensen die hulp nodig hebben, kunnen er hun vraag discreet stellen. Dat kan ook telefonisch op het nummer 09 346 81 61 of moerbeke.helpt@moerbeke.be. Het Sociaal Huis brengt vrijwilligers die zich willen inzetten in verbinding met de noden die er zijn.