De brandweer komt gratis bij jou langs voor brandpreventieadvies tijdens de wekelijkse markt op dinsdag 17 september

brandpreventieadvies in Moerbeke

Brand gebeurt niet alleen bij de buren, het kan ook jou overkomen. De meeste woningbranden ontstaan namelijk door (ongewild) onvoorzichtig gedrag van mensen: je rookt in bed, terwijl je kookt slaat de vlam in de pan, je gebruikt een elektrisch apparaat foutief … Elk jaar eisen woningbranden ongeveer 100 dodelijke slachtoffers in ons land. De brandweer komt daarom bij jou thuis langs voor gratis tips en tricks om je tegen een brand te wapenen.

De brandweer doet haar best om bij een woningbrand zo snel mogelijk ter plaatse te komen. Maar een brand evolueert zo snel dat het goed is om ook zélf voorbereid te zijn. Een rookmelder bijvoorbeeld, kan je leven redden, want hij geeft signaal bij grote rookontwikkeling. En dat is nodig, want ’s nachts werkt je reukzin niet. Tegen 2020 moet elke woning trouwens verplicht rookmelders hebben hangen: 1 op elk verdiep is het meest doeltreffend. Een andere tip van de brandweer: maak op voorhand een evacuatieplan, zo weet je perfect hoe je bij brand buitengeraakt.

Weet je niet goed hoe je aan zo’n evacuatieplan moet beginnen, waar en welke rookmelders je exact moet hangen of wil je nog meer tips over hoe je je huis brandveilig inricht? Vraag dan raad aan een preventieadviseur van de brandweer. Hij/zij komt gratis bij je langs.Lees ook zeker de preventietips van de brandweer over brand voorkomen of over wat je moet doen bij brand.

Hoe? Vraag je bezoek aan via www.bwzc.be/preventie (“Een afspraak, attest of controlebezoek aanvragen”).

Tijdens de Veertiendaagse van de Veiligheid, van 14 tot 29 september, staat de brandweer op de wekelijkse markt in je gemeente. In Moerbeke zullen de collega’s aanwezig zijn op 17 september van 8u00 tot 13u00.  Je komt er alles te weten over rookmelders, evacuatieplannen en andere brandpreventie tips! Kruip zeker ook eens in onze rookmobiel, die geeft een waarheidsgetrouw idee van hoe een echte brand qua rookontwikkeling eruit ziet & neem een gratis rookmelder mee naar huis (op=op). Tot dan!