Cultuur in Moerbeke: kunstenaars geven het Waasland kleur

Beperk je nauwe contacten.’ Het is één van de maatregelen tegen het coronavirus. Het project Onmisbaar veraf van Cultuurtuin WAAS overbrugt de fysieke afstand in woord en beeld. Tien verschillende illustraties en gedichten zijn vanaf 1 september op prominente plaatsen te zien in de tien Wase gemeenten.

We leven in een tijd van mondmaskers, bubbels en social distancing. Samenleven is niet meer wat het was. We missen en verlangen, aanvaarden of rebelleren. We zijn emotioneel geraakt.

Cultuurtuin WAAS koppelde 10 dichters en illustratoren aan elkaar en vroeg hen om creatief uiting te geven aan hoe we nu (moeten) samenleven. Vanaf 1 september worden de resultaten zichtbaar in alle Wase gemeenten. Elke gemeente toont een ander beeld op een andere manier. Als affiches in de gemeentelijke instellingen, als banner op een prominente plaats, soms tot voor het vensterraam van de bewoners.

Er zijn werken te zien van Lies Van Gasse (Beveren), Poetry Pigeon en Jelle Meys (Sint-Niklaas), Sarah Moens en Babs Raedschelders (Kruibeke), Sofie De Moor en Joris Ongena (Lokeren), Frank Pollet en Sofie Nachtegael (Waasmunster), Paul Vereecken en Ellen De Vos (Sint-Gillis-Waas), Norbert De Beule en Jaco De Maesschalck (Stekene), Myriam Mestiaen (Moerbeke), Fikry El Azzouzi en Claudia Verhelst (Temse), Nelle De Maeyer en Pieter De Decker (Zwijndrecht).

Volg het project vanaf 1 september op de Facebookpagina van CultuurtuinWAAS

In samenwerking met Beveren, Kruibeke, Lokeren, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster en Zwijndrecht. Cultuurtuin WAAS werkt onder de vleugels van Interwaas.