Burgemeester De Caluwé: Werk jij mee aan het project ‘Kunst aan het raam’?

Door de coronamaatregelen is het meer dan duidelijk geworden hoe belangrijk verbinding en groepsgevoel is. Het coronavirus heeft ons leven grondig door elkaar geschud. Burgemeester Robby De Caluwé, bevoegd voor Cultuur en de cultuurraad hopen samen met jou dat 2021 een beter jaar wordt op alle vlakken. Hun doel in 2021? Via culturele activiteiten mensen op een coronaveilige manier terug samenbrengen.

Kunstproject

“In september werd het voorstel van ‘GrensDorpen’ gelanceerd , een project om rond het thema ‘150 jaar spoor Terneuzen – Mechelen’ kunstprojecten uit te werken. Dit was een unieke opportuniteit om iets speciaal te doen in onze gemeente, waar alle bewoners van zouden kunnen genieten”, zegt Burgemeester Robby De Caluwé (Open Vld), bevoegd voor Cultuur.

“Via het lokaal project ‘kunst aan het raam’ krijgen onze lokale kunstenaars, jong én oud, een platform om hun kunst gedurende twee maanden tentoon te stellen”, zegt De Caluwé (Open Vld). De cultuurraad Moerbeke stippelt een wandelparcours en eventueel een fietsroute langsheen etalages van handelaars, ramen van bewoners, ramen en grasperken van scholen en het woonzorgcentrum waarlangs de inwoners, als individu of in eigen bubbel, kunnen genieten van de creaties. Dit is een initiatief waar kunst en bewegen aan elkaar worden gekoppeld.

In de sporen van Delvaux of op een magische wijze recuperatiemateriaal omtoveren tot inspirerende kunst … Artistieke vrijheid ten top. Tijdens de zomermaanden juli en augustus 2021 kan ons centrum een groot openluchtmuseum worden dankzij jullie medewerking. Wij nodigen jullie dan ook heel enthousiast uit om aan dit project mee te werken.

Als cultuurliefhebber kijkt de cultuurraad uit naar jullie creaties! Suggesties kan je steeds bezorgen aan kunstaanhetraam@moerbeke.be

Zin om deel te nemen aan het project?

Download het pdf bestandDeelnameformulier Kunst aan het raam (235 kB). Neem zeker het pdf bestandDeelnamereglement grenzeloos sporen (142 kB) door.