Burgemeester De Caluwé: “Plant jij mee bomen in Moerbeke?

Vlaanderen is één van de bosarmste regio’s van Europa. Er is dan ook dringend nood aan bijkomende inspanningen om bosuitbreiding te realiseren. Met BOOST willen ze particuliere bebossers in Oost-Vlaanderen extra aanmoedigen door een toelage toe te kennen aan bosuitbreidingsprojecten op private gronden. 

Particuliere bebossers 

Om particuliere bebossers in Oost-Vlaanderen extra aan te moedigen, richtten de 3 Oost-Vlaamse Bosgroepen BOOST op. Met dit Oost-Vlaams Fonds voor Bosuitbreiding voorzien ze een toelage van € 2,00/m² (of € 20.000/ha) voor bosuitbreidingsprojecten op private gronden. Zo willen ze een deel van het grondwaardeverlies bij bebossing vergoeden.

Particulier of privaatrechtelijke rechtspersoon?

Ben jij een particulier of privaatrechtelijke rechtspersoon, en wil je jouw grond in Oost-Vlaanderen bebossen? Bedraagt de te bebossen oppervlakte minimaal 0,5 ha en is de grond binnen de 12 maanden bebosbaar (pachtvrij)? Neem dan zeker een kijkje op www.bosgroepen.be/boost. Daar kan je alle voorwaarden terugvinden.

BOOST-dossier indienen?

De aanvragen voor BOOST-dossiers moeten ten laatste op 30 april ingediend worden. Neem dus tijdig contact op met je Bosgroep als je je grond wil bebossen. Zij bekijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn en helpen met de verbreidingen en opmaak van je dossier.

Vragen of meer info?

Heb je vragen of wens je meer info over BOOST? Mail naar bosgroepen@oost-vlaanderen.be. Voldoet jouw te bebossen grond niet aan de spelregels van BOOST? Ook dan bekijken ze wat er voor jou mogelijk is.

BOOST kijkt samen uit naar een bosrijk 2021!