Binnenkort twee academies in Moerbeke

De gemeente Moerbeke heeft aan het stadsbestuur van Lokeren gevraagd om in Moerbeke een vestigingsplaats van de Kunstacademie ‘Ter Beuken’ op te starten. “Tijdens de vorige legislatuur hebben voormalig schepen Marc Fruytier en ik al geprobeerd om tot zo’n samenwerking te komen, maar toen kon dit wettelijk nog niet”, geeft burgemeester Robby De Caluwé mee. “Intussen is dit wel mogelijk en we zijn dus onmiddellijk op de kar gesprongen.”

In eerste instantie zal er enkel een aanbod ‘beeldende kunsten’ zijn. “Dit is vrij gemakkelijk op te starten, met een minimum aan investeringen. We zullen evalueren welk succes de vestiging kent, om later eventueel uit te breiden met andere vormen van deeltijds kunstonderwijs.” De opstart is voorzien in september. De nieuwe academie zal worden ondergebracht in de gebouwen van De Vlinderdreef.

Een tweede initiatief dat het gemeentebestuur lanceert, is de opstart van een techniekacademie. “De techniekacademie richt zich tot creatieve jongens en meisjes uit het vijfde en zesde leerjaar die de wereld willen verbeteren, mensen willen helpen en ideeën in praktijk brengen”, vat De Caluwé het intiatief samen. De techniekacademie past in STEM (science, technology, engineering, mathematics). “We plannen de opstart van een groep met 20 leerlingen die kennis zullen maken met technologisch gereedschap en nieuwe materialen. De techniekacademie zal van start gaan in januari 2020. Gedurende 12 weken zullen de jongeren 6 technische projecten uitwerken.” De techniekacademie zal wellicht doorgaan in de gebouwen van de Middenschool ‘De Moerbei’.

“Ik ben bijzonder blij dat we beide nieuwe initiatieven aan onze jongeren kunnen aanbieden”, besluit De Caluwé.