Vandaag wordt de 5000e Moerbekenaar gevaccineerd!

In de gemeente Moerbeke-Waas is meer dan 92 procent van de volwassenen gevaccineerd. Burgemeester Robby De Caluwé (Open Vld): “Momenteel zijn er al meer dan 5000 inwoners minstens eenmaal gevaccineerd. Vanaf deze week krijgen jongeren vanaf 12 jaar hun uitnodiging in de bus.”

In Moerbeke-Waas zijn al 5000 van de 6619 inwoners (alle leeftijden) minstens eenmaal gevaccineerd. Burgemeester Robby De Caluwé (Open Vld): “Daarvan zijn al meer dan de helft volledig gevaccineerd. We zijn ook trots op de hoge vaccinatiebereidheid van onze inwoners. Elke leeftijdscategorie is enorm bereid zich te laten vaccineren. Minder dan 8 procent van de volwassen Moerbekenaren liet zich (nog) niet vaccineren.”

Burgemeester Robby De Caluwé, die ook voorzitter is van de Bijzondere Coronacommissie in Kamer van volksvertegenwoordigers, gaf ook nog mee dat 12-15-jarigen zich vrijwillig kunnen laten vaccineren: “Vanaf deze week krijgen de 12- tot 15-jarigen hun uitnodiging in de bus. Pfizer is veilig getest door het Europees Geneesmiddelenagentschap bij deze leeftijdscategorie. Dit is ook een belangrijke beslissing voor jonge risicopatiënten met longproblemen bijvoorbeeld.”